Rekisteri-

ja tietosuojaseloste

Rekisteri- ja tietosuojaseloste (EU:n yleinen tietosuoja-asetus nro 2016/679, GDPR)

                                                                    

Rekisterinpitäjä

 

Skoggi Oy, Y-tunnus 2995407-8, Juutinraumankatu 9 A 20,  002210 Helsinki.

Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa

                          

 Johannes Axerud, Skoggi Oy, sähköposti: johannes.axerud@skoggi.com

Rekisterien nimet

 

Skoggi Oy:n asiakas- ja markkinointirekisterit

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

 

Kun vierailet verkkosivustollamme tai ostat tuotteita ja palveluita verkkokaupastamme tai asiakaspalvelustamme, saatamme käsitellä sinua koskevia henkilötietoja alla kuvatuilla tavoilla. Tällöin me toimimme rekisterinpitäjänä, ja sinä voit osoittaa meille pyynnön koskien henkilötietojesi käsittelyä.

Henkilötietojen käsittelyn perusteena on asiakassuhde ja asiakkaan suostumus henkilötietojen tallentamiseen. Skoggi Oy kerää ja ylläpitää henkilötietoja palvelujensa tuottamiseen ja kehittämiseen sekä asiakassuhteen muodostamiseen ja ylläpitoon. Tietoja käytetään myös markkinointitarkoituksiin. Markkinointirekisteri on erillinen rekisterinsä, jonka tietoja voidaan käyttää suoramainontaan, etämyyntiin tai muuhun suoramarkkinointiin, profilointiin, mielipide-, tai markkinatutkimukseen, tai muihin näihin rinnastettaviin osoitteellisiin lähetyksiin. Henkilö voi kieltää tietojensa käytön markkinointitarkoituksiin ilmoittamalla asiasta rekisterinpitäjälle.

Henkilötietojesi suojaaminen on Skoggi Oy:lle ensisijaisen tärkeää. Me keräämme ja käytämme henkilötietojasi Suomen tietosuojalain ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen nro 2016/679 (the EU General Data Protection Regulation, GDPR) asettamien laillisten rajoitusten mukaisesti. Kun käytämme termejä kuten "henkilötieto", "käsittely", "rekisterinpitäjä" ja "henkilötietojen käsittelijä", niillä on tietosuojalainsäädännössä määritellyt merkitykset.

 

Säännönmukaiset tietolähteet

 

Verkkosivuston liikenne ja analyysi - evästeet: Skoggi Oy kokoaa, kerää ja analysoi tietoja verkkosivustollaan tapahtuvasta käytöstä, liikenteestä ja toiminnoista. Tämä sisältää IP-osoitteesi, selaimesi (Chrome, Internet Explorer jne.), käyttöjärjestelmäsi (Windows jne.), vuorovaikutteiset toiminnot mainosten kohdalla (esim. klikkaukset tai painotukset), sekä katsotut sivut. Tämä toteutetaan käyttämällä evästeitä. Käyttämällä verkkosivustoamme hyväksyt evästeiden käytön, kuten evästeselosteessamme on tarkemmin selostettu. Tämä sisältää henkilötietojen käyttöä ja perustuu suostumukseesi, joka voidaan peruuttaa koska tahansa. Voit lukea enemmän evästeiden käytöstä, siitä kuinka voit peruuttaa suostumuksesi ja kuinka voit muuttaa asetuksiasi evästekäytännöstämme sekä osoitteesta http://www.youronlinechoices.com/fi/.

Tilaukseesi liittyvät tiedot: Kun ostat tuotteita ja palveluita verkkosivustoltamme tai asiakaspalvelumme kautta, käsittelemme antamiasi henkilötietoja, kuten nimeäsi ja yhteystietojasi (sisältäen osoitteen, sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron) sekä maksutietojasi. Verkkokaupan kautta tehdyissä tilauksissa maksunvälittäjänämme toimii XXXXX.

Me saatamme myös käsitellä henkilötietojasi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä, liittyen palveluun vaadittavien lisätietojen saamiseksi tai jos tilauksessasi on jotakin ongelmia.

Näitä tietoja käsitellään osaksi siksi, että se on välttämätöntä sopimuksen täyttämiseksi kanssasi, ja osaksi siksi, että voisimme palvella sinua tehokkaasti.

Suostumukseesi perustuva suoramarkkinointi: Jos olet antanut suostumuksesi, voimme käsitellä sähköpostiosoitettasi ja puhelinnumeroasi ja lähettää uutiskirjeitä ja markkinointimateriaalia muokattuna erityisesti sinua varten. Saatamme siten muokata tarjouksiamme perustuen hallussamme oleviin tietoihin, kuten aiemmat ostoksesi, ja muilta lähteiltä saatuihin tietoihin demografiatietojen osalta, kuten sukupuoli, syntymäpäivä, ja osoite (profilointi). Voit peruuttaa suostumuksesi ja vastustaa tällaista profilointia koska tahansa ottamalla meihin yhteyttä alla kuvatulla tavalla, tai peruuttamalla saamasi uutiskirjeen.

Skoggi Oy:n asiakasrekisterin tiedot kerätään asiakkailta itseltään palveluun rekisteröitymisen tai palvelun käytön yhteydessä, asiakaspalvelun yhteydessä tai muuten suoraan asiakkaalta. Skoggi Oy:n markkinointirekisterin tiedot saadaan, kun henkilö liittyy uutiskirjelistalle, ottaa itse yhteyttä, lataa sähköistä materiaalia tai antaa arvontaan osallistumisen yhteydessä luvan sähköposti-, puhelin tai tekstiviestimarkkinointiin.

 

 

 

Rekisterien tietosisältö

 

                           Skoggi Oy:n asiakasrekisteri sisältää

  • Nimi-, osoite- ja yhteystiedot (puhelinnumero ja sähköpostiosoite)

  • Tiedot hankituista palveluista ja niiden toimitus-, käyttö- ja maksutiedot.

  • Palveluiden tuottamat tai itse syöttämäsi hiilitasetiedot

 

Skoggin Oy:n markkinointirekisteri sisältää

 

  • Nimi-, osoite ja yhteystiedot (puhelinnumero ja sähköpostiosoite)

  • IP-osoitteen

  • Selaimen

  • Käyttöjärjestelmän

  • Vuorovaikutteiset toiminnot

  • Käydyt sivut

  • Toivotut yhteydenpitomuodot, kanavakohtainen suoramarkkinointilupa ja -kieltotiedot

 

Tietojen säännönmukaiset luovutukset

 

Skoggi Oy ei luovuta asiakasrekisterinsätietoja ulkopuolisille tahoille.

Markkinointirekisterin tietojen käsittelyssä voidaan käyttää kolmansien osapuolien markkinointipalveluita.

 

Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

 

Otamme tietosuojan vakavasti. Emme siirrä henkilötietojasi EU/ETA-alueen ulkopuolelle, ja kaikki henkilötietojen käsittelijämme ovat tiukan vaitiolovelvollisuuden alaisuudessa koskien henkilötietojasi.

 

 

 

Säilytys ja poistaminen

 

Skoggi Oy poistaa henkilötiedot, kun kaikki kyseessä olevat henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset on täytetty ja kun poistaminen on sallittua asianmukaisten lainsäännösten ja määräysten perusteella.

Markkinointirekisterin tietoja säilytetään kolmen vuoden ajan, jonka jälkeen tiedot anonymisoidaan tai poistetaan. Tiedot koskien asiakkaan yhteyshenkilöä ja laskutusmateriaalia säilytetään viiden vuoden ajan, jotta voimme käsitellä tulevia pyyntöjä ja noudattaa soveltuvaa kirjanpitolainsäädäntöä.

 

Sinun oikeutesi

 

Olet oikeutettu pyynnöstä saamaan tietoja koskien henkilötietojasi, joita me säilytämme tai muutoin käsittelemme. Olet myös oikeutettu siihen, että virheelliset henkilötietosi korjataan, ja tietyissä tilanteissa sinulla on oikeus rajoittaa oikeuttamme käsitellä tietojasi, tai pyytää meitä poistamaan henkilötietojasi. Voit peruuttaa suostumuksesi koskien henkilötietojesi käsittelyä (yllä selostetulla tavalla) koska tahansa, ilman että se vaikuttaa suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen.

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, ja kun EU:n yleinen tietosuoja-asetus 2016/678 (GDPR) on tullut voimaan, voit pyytää saamaan henkilötietosi jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä muodossa, jotta ne ovat helposti siirrettävissä sinulle tai toiselle osoittamallesi rekisterinpitäjälle (tätä kutsutaan "tietojen siirtämiseksi").

Jos sinulla on mitään huomautettavaa koskien henkilötietojesi käsittelyä, kehotamme sinua ottamaan yhteyttä rekisterin yhteyshenkilöön. Ole hyvä ja osoita kaikki sellaiset pyynnöt tämän tietosuojakäytännön ohjeistuksen mukaisesti. Tiedotamme myös, että olet oikeutettu lain mukaisesti tekemään valituksen Suomen tietosuojaviranomaiselle.

 

Rekisterin suojauksen periaatteet

 

Rekistereitä säilytetään sähköisesti ja asianmukaisesti suojattuna. Skoggi Oy:n asiakas- ja markkinointirekisterin tietoja käsitellään aina luottamuksellisesti ja vain sellaisten henkilöiden toimesta, joilla on siihen riittävät oikeudet, ja joiden tehtävänkuvaan se kuuluu. Käsittelijöitä sitoo vaitiolovelvollisuus.

Palvelut ja niiden käyttöön liittyvät tiedot sijaitsevat suomalaisen palveluntarjoajan konesaleissa ja palvelimilla, joihin pääsy rajataan fyysisesti kulunvalvonnalla ja sähköisesti palomuurein sekä henkilökohtaisella, tehtävään ja toimenkuvaan liittyvällä käyttäjätunnuksella. Palvelun käyttö tapahtuu suojatulla yhteydellä.

 

Päivitykset ja muutokset

Tätä tietosuojakäytäntöä voidaan päivittää tai muuttaa. Kun teemme muutoksia tähän Tietosuojakäytäntö, sisällytämme tähän päivämäärän, jolloin Tietosuojakäytäntöä on viimeksi päivitetty. Jos tähän selosteeseen tai siihen, kuinka käytämme henkilötietojasi, on tehty olennaisia muutoksia, tiedotamme sinua joko lisäämällä näkyvän tiedotteen sellaisista muutoksista ennen muutosten tekemistä, tai lähettämällä sinulle suoraan tiedotteen.