Q&A

Leaf2.png
Skoggi vuokraa valitsemasi metsäalan omaksi hiilinieluksesi.  Sinun tarvitsee vain valita haluamasi hehtaarimäärä ja kuukausimaksu sekä täyttää sähköinen lomakkeemme. 

Miten Skoggi toimii?

Image by Rene Bieder
Olemme vuokranneet palvelumme hiilinielut suoraan metsänomistajilta. Olemme arvioineet metsän tilan siitä saatavan digitaalisen tiedon avulla ja hyväksyneet vuokrattavaksi vain sellaiset metsät, jotka ovat yli 70 vuotta vanhoja ja hakkuukypsiä. Kun vuokraat metsän, sitä ei hakata, vaan siitä tulee sinun hiilinielusi. Metsänomistajakumppanimme ovat sitoutuneet tähän sopimuksella kanssamme.

Mistä Skoggi vuoraa metsät?

Woman Alone in Forest
Tekemällä elämäntapavalintoja tai vaikkapa vuokraamalla metsää. Parhaiten vaikutat tekemällä molempia. Metsät ovat luonnollisia hiilinieluja, ja niiden kyky sitoa hiiltä kasvaa, kun metsän annetaan kasvaa vanhaksi. 

Miten voin vaikuttaa hiilijalanjälkeni pienentämiseen?

Man walking in Nature
Vuokraamalla metsää pidennät metsän kiertoaikaa, eli lykkäät sen hakkuita ja kasvatat sen hiilinielua.  Kestää kauan ennen kuin hakatun metsän hiilensidonta on merkittävää, siksi metsien kiertoajan pidentäminen sallimalla metsien kasvaa aiempaa vanhemmiksi, on yksi tärkeimmistä keinoista lisätä hiilensidontaa. 

Miksi minun pitäisi vuokrata metsää?

Image by Lou Levit
Rahasi menevät suurelta osien suomalaiselle metsän omistajalle. Myös Skoggi ottaa siitä osan, jotta voi pyörittää palvelua ja markkinoida sitä useammille kuluttajille.  

Mihin rahani menevät, jos vuokraan metsää Skoggista?

Forest
Sinun tulee ensin valita kuinka ison metsäalan haluat vuokrata, sen jälkeen valita mistä sen haluat vuokrata ja lopuksi maksaa valitsemasi metsä. Verkkokauppamme kautta tämä käy kätevästi. Vuokraamme metsän sinulle kuukausilaskutuksella. Valitsemasi summa menee tililtäsi/kortiltasi kerran kuukaudessa niin kauan kuin haluat metsää vuokrata. Voit lopettaa vuokrauksen milloin tahansa lähettämälle meille siitä viestin osoitteeseen info@skoggi.com.

Mitä minun tulee tehdä, jos vuokraan metsän verkkokaupastanne?

Image by Asher Ward
Sinulle ei tule muita kuluja kuin valitsemasi kuukausimaksu. Emme peri käsittely – tai toimituskuluja tai muitakaan piilotettuja kuluja.

Mitä muita kuluja vuokrauksesta minulle tulee?

Image by Lukasz Szmigiel
Ensimmäisen valinnan ja maksun jälkeen sinun ei tarvitse tehdä mitään, voit antaa valitsemasi metsän kasvaa niin kauan kuin haluat.  

Mitä haittaa, muita kuluja tai vaivaa minulle on metsän vuokrauksesta?

Trail in Woods
Kaikki voivat valinnoillaan vaikuttaa ilmastoon. Miltei 70% kasvihuonekaasupäästöistä liittyy tavallisten ihmisten ja kotitalouksien kulutukseen.  Voit arvioida omat päästösi esim. Sitran hiilijalanjälkisovelluksella osoitteessa https://ilmastodieetti.ymparisto.fi/ilmastodieetti/.  Keskimäärin suomalaisen päästöt ovat noin 10 kilotonnia hiilidioksidia vuodessa.  Keskimäärin yksi hehtaari suomalaista metsäalaa sitoo noin 10 tonnia hiilidioksidia vuodessa. Me suosittelemme, että teet ilmastotekoja. Tämä tapahtuu parhaiten tutkimalla, mitä voit elämässäsi muuttaa ja samalla tuottaa vähemmän päästöjä.  Lisäksi voit vuokrata metsää, ja antaa sen kasvaa ja samalla itse pyrkiä hiilineuraalisuuteen. Tärkeää olisi, että meistä jokainen tekee edes jonkun teon.

Mitä merkitystä minun panoksellani on ilmastolle?

Man Hiking in Wilderness
Suomessa on 23 miljoonaa hehtaaria metsää.  Ne sitovat siis monien ihmisten hiilipäästöt. Vuokraamalla metsää mahdollistat metsiemme hiilinielun kasvun. 

Voiko Suomen metsillä pelastaa maailman?

Image by Paul Gilmore
Metsän vuokraaminen on konkreettinen tapa vaikuttaa hiilinielujemme kokoon

Miksi valitsisin Skoggin?

Snow Forest Road
Olemme yksityinen suomalaisten omistama yritys.

Kuka Skoggin omistaa?  

Leaf2.png
Halusimme tarjota ihan tavallisille ihmisille polun kohti hiilineutraalia elämää. 
Ymmärsimme, että metsien arvo hiilinieluna on ääretön. Maailmassa ei vielä ole taloudellisesti kestäviä tapoja sitoa hiiltä teollisesti.  Mutta, hiilidioksidin määrän kasvu maapallollamme pitäisi pystyä pysäyttämään, juuri nyt. Halusimme toteuttaa palvelun, jonka avulla jokainen yksilö voi pienellä kuukausimaksulla suojella oman metsäalan ja näin lisätä yhteisiä hiilinielujamme.  Halusimme antaa jokaiselle yksinkertaisen tavan vaikuttaa.

Mistä saitte idean tähän?